Listen to hardcoreradio.nl...Flash playerWindows MediaWinamp / iTunes

Shops


Entertainment


Hardcore radio


Communication


Info


RIGE Shop


AD Voorne-Putten bijlage : 'politie slaat helemaal door'

Mon September 7th, 2009

'POLITIE SLAAT HELEMAAL DOOR' Organisator hardcorefeest boos over vervroegd einde.

HOOGVLIET - Uit angst voor herhaling van het drama in Hoek van Holland treedt de politie nu veel te krampachtig op bij evenementen. Dan vindt George Ruseler, organisator van hardcorefeesten. Op de valreep besloot de politie dat zijn MegaRave in Hoogvliet 2,5 uur eerder moest eindigen. Ruseler hoorde dat nog geen dag van tevoren.

Na de dramatische afloop van het strandfeest in Hoek van Holland is het voor organisatiebureau Rige Entertainment ‘een ellende’ om aan de vergunningseisen te voldoen. Omdat het Hoekse feest twee weken geleden uitliep op rellen met een dode, kondigde burgemeester Aboutaleb aan voortaan elk dancefestijn onder de loep te leggen.

De MegaRave, die zaterdag op festivalterrein De Heerlijkheid in Hoogvliet werd gehouden, was het eerste evenement dat dat strenge optreden aan den lijve ondervond. Burgemeester Aboutaleb, de politie Rotterdam-Rijnmond en het Openbaar Ministerie wilden het gabberfeest eigenlijk afblazen. In plaats daarvan werd besloten veel agenten in te zetten en het feest niet om 23.00 uur, maar om 20.30 uur te beëindigen. „De politie slaat helemaal door,’’ reageert Ruseler. „Hoe moet ik op vrijdag aan het einde van de middag aan alle feestgangers laten weten dat we eerder stoppen?’’

De organisator begrijpt de beslissing niet. Volgens hem is de MegaRave absoluut niet te vergelijken met het Hoekse clubfeest. Zijn hardcorefeest trok zo’n 2000 bezoekers die alleen binnenkwamen met een toegangsbewijs. Op het Hoekse strandfeest kwamen tienduizenden bezoekers af, omdat het evenement gratis was.

Een politiewoordvoerder wil alleen kwijt dat het inderdaad een veiligheidsmaatregel is als gevolg van het Hoekse drama. Of er signalen waren dat relschoppers naar het feest kwamen, bevestigt hij niet.

Ruseler heeft die bevestiging wél gekregen. De politie zou hebben verklaard dat er geruchten gingen over ‘hooligans die helemaal los zouden gaan op de MegaRave’. „Als ik de afgelopen twintig jaar alle geruchten had geloofd, was ik allang gestopt met het organiseren van feesten,’’ meent Ruseler. „Al sinds 1990 komen hooligans naar onze feesten. Natuurlijk is er wel eens een schermutseling, maar een grote vechtpartij heb ik nooit meegemaakt.’’

Ook nu liep het feest met een sisser af. Rondom het terrein wemelde het van de ME en agenten. Voor zover bekend zijn de agenten slechts een keer in linie het terrein opgegaan. „We hebben vier personen gearresteerd wegens openlijke geweldpleging en mishandeling,’’ zegt een politiewoordvoerder.

De organisator erkent dat er een opstootje is geweest. Volgens hem stelde dat weinig voor. „Onze beveiligers merkten dat een aantal mensen de boel probeerde op te ruien. Die zijn verwijderd. De politie wilde daarbij ondersteunen.’’

Gisteren was op hetzelfde terrein het feest H-factor. Ook daar is extra politie ingezet en werd de eindtijd vervroegd van 22.00 naar 20.30 uur.

Een verkorte versie is online leesbaar op : http://www.ad.nl/rotterdam/3465789/Politie_slaat_helemaal_door.html

[ More news ]

Hardtunes MP3


Latest Movies

Copyright © 2024 - Rige Entertainment BV
Hosting & development by: Caveo Internet BV